Bewonersinformatie Maastrichts Mooiste

Op zondag 11 juni vindt de 18e editie van Maastrichts Mooiste plaats. Tijdens dit hardloopevenement komen er ongeveer 3.000 lopers in beweging in Maastricht. De dag begint met de Mini Run (300m) om 08.50 uur. De Kids Run (1 EM) start om 09.00 uur en de 10 kilometer begint om 09.15 uur. Het startschot voor de 5 kilometer wordt om 10.45 uur gegeven. De laatste lopers zullen rond 11.30 uur over de finish op de Markt binnenkomen. Bekijk op deze pagina hoe jouw wijk en het centrum bereikbaar is op de dag van Maastrichts Mooiste.

Parcours en afsluitingen

Voor het parcours maken wij gebruik van de stoepen, fietspaden en wegen. Dit pogen wij zo te doen om voor de bewoners zo min mogelijk hinder te bezorgen. Verenigingen en huizenblokken blijven, op uitzondering van onderstaande tijdstippen wanneer wij over de weg langs lopen, gewoon bereikbaar. Deze momenten zijn bij benadering en ruim genomen.

 

10 KM:

  • Start om 09:15 uur
  • Passage Maasboulevard en Sint Pietersluisweg: tussen 09:15 en 09:45 uur
  • Passage Jekerdal/Villapark: tussen 09:30 en 10:15 uur

 

Klik hier voor de kaart met alle afsluitingen per wijk. Klik op je straat of wijk en zo kan je de info vinden.

Bereikbaarheid

De start van alle afstanden, behalve de Mini Run (300 meter) is op de Van Hasseltkade en de finish is op de Markt, beiden in het centrum van Maastricht. De start van de Mini Run bevindt zich op het Vrijthof. 

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te gebruiken. Houd er rekening mee dat zondag 11 juni vanaf 12:00 uur de winkels in Maastricht geopend zijn.

Warm weer

Op zondag 11 juni wordt het een warme en zonnige dag. Wij, samen met de deelnemers, zouden het waarderen wanneer u in de gelegenheid bent als buurtbewoners om extra water uit te delen of de tuinslang/sproeier op te zetten voor extra verkoeling.

Vragen

Heb je een vraag over de bereikbaarheid gedurende Maastrichts Mooiste en staat het antwoord niet op deze pagina? Stuur dan een mail naar info@maastrichtsmooiste.nl. 


Bekijk hier de uitslagen!

Bekijken wat jouw officiële uitslag is? Check dan de pagina via de onderstaande link.

Lees meer