Zondag 12 juni 2022

Onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
8.30 uur Startnummer ophalen en shirt (indien besteld) De Markt
09.00 uur Start 10 EM De Markt
09.15 uur Start Mini Run 300m De Markt
09.30 uur Start Kids Run 1 EM De Markt
11.00 uur Start 10 km De Markt
12.30 uur Start 5 km De Markt

Parcoursen

De parcourskaarten van de 17e editie zijn bekend! Kijk hiernaast voor de mooiste route door Maastricht. Bij de 10 EM gaat het parcours zelf een stukje door België. Een paspoort hiervoor meenemen is niet nodig.

 

10 EMHet parcours van de 10 Engelse Mijl is een prachtige loop door het sfeervolle centrum en mooie natuurgebied van Maastricht. Onderweg kom je onder andere het Vrijthof tegen. Bij de start de finish loop je zo de gezellige Markt op.

Bekijk parcours

10 kmHet parcours van de 10 km loopt een aantal kilometers over hetzelfde parcours als de 10 EM. Je start én finisht in het centrum op de gezellige Markt.

Bekijk parcours

5 kmHet parcours van de 5 km is ideaal voor beginnende loper of voor iedereen die van korte, snelle afstanden houdt. Tijdens de loop geniet je van de historische binnenstad van Maastricht en haar kleine straatjes. De finish is, net als de andere afstanden, op de gezellige Markt.

Bekijk parcours

Bereikbaarheid

De start en finish van alle afstanden zijn op de Markt, in het centrum van Maastricht. 

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te gebruiken. Houd er rekening mee dat zondag 12 juni vanaf 12:00 uur de winkels in Maastricht geopend zijn.

Openbaar vervoer

Trein
Wanneer je met de trein komt kun je uitstappen bij Centraal Station Maastricht. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten wandelen naar de Markt in Maastricht. 

Bus
Vanaf Centraal Station Maastricht kun je verschillende buslijnen nemen richting de Markt. Je kunt het beste uitstappen bij de bushalte Mosae Forum. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie.

Vervoerbewijs:
Ben je al in het bezit van een OV-chipkaart? Bestel hier eenvoudig saldo. Heb je nog geen OV-chipkaart, maar wil je er wel één aanschaffen, klik dan hier en bestel een persoonlijke OV-chipkaart. In combinatie met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo.

Parkeren

In en rondom het centrum van Maastricht geldt betaald parkeren. Bekijk hier alle Q-Park garages in Maastricht.

Fiets

Indien mogelijk adviseren wij alle bezoekers en toeschouwers om met de fiets te komen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de fiets te parkeren.


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.

Bekijk de uitslagen van Maastrichts Mooiste

We kijken terug op een geslaagde editie van Maastrichts Mooiste. Wil jij de uitslagen nog eens rustig bekijken? Dat kan hier.

Lees meer