Zaterdag 8 juni 2024

Onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
12.00 uur Startnummer ophalen en shirt (indien besteld) De Markt
17.00 uur Sluiting ophalen startnummers De Markt

Zondag 9 juni 2024

Onder voorbehoud van wijzigingen
Tijd Activiteit Locatie
08.00 - 13.00 uur Startnummer ophalen en shirt (indien besteld) De Markt
08.45 uur Start 10 Engelse Mijl Van Hasseltkade
09.00 uur Start MVV Mini Run 300m Vrijthof
09.15 uur Start MVV Kids Run 1 EM Van Hasseltkade
10.35 uur Start 10 km Van Hasseltkade
12.00 uur Start MVV 5 km Van Hasseltkade

Parcoursen

In 2024 loop jij als deelnemer onder andere langs de Apostelhoeve, de oudste wijngaard van Nederland, tijdens de 10 Engelse Mijl, trotseer je Slavante tijdens de 10 Engelse Mijl én de 10 kilometer. Deelnemers aan de MVV 5 kilometer ontdekken de iconische binnenstad en lopen onder andere langs de Maas en het Vrijthof. Welke afstand je ook loopt, je eindigt altijd op de sfeervolle Markt.

Benieuwd naar de gedetailleerde parcourskaarten? Bekijk hier de Google Maps-kaart!

10 Engelse MijlHet parcours van de 10 Engelse Mijl brengt je dit jaar langs de Maas en richting het ENCI-terrein. Hier keer je om en vervolg je de weg via Slavante richting Fort Sint Pieter en de Apostelhoeve, de oudste wijngaard van Nederland. Na Tapijn en het Aldenhofpark kom je terug in de binnenstad en finish je op de sfeervolle Markt! 

Bekijk hier de parcourskaart.

10 kilometerBij de 10 kilometer volg je, net als bij de 10 Engelse Mijl, de prachtige Maas tot het ENCI-terrein. Dit vormt het keerpunt waarna je een pittige klim maakt bij Slavante. Deze welbekende bochtencombinatie is erg in trek onder deelnemers en dus onmisbaar voor het parcours.

Bekijk hier de parcourskaart.

MVV 5 kilometerHet parcours van de MVV 5 km is ideaal voor beginnende loper of voor iedereen die van korte, snelle afstanden houdt. Tijdens de loop geniet je van de historische binnenstad van Maastricht en haar kleine straatjes. De finish is, net als de andere afstanden, op de gezellige Markt.

Bekijk hier de parcourskaart.

MVV Kids Run (1 Engelse Mijl)

De MVV Kids Run (1 Engelse Mijl) is dé afstand voor hardlopers van 4 t/m 12 jaar. De route brengt hen vanaf de Van Hasseltkade door de binnenstad naar de finish op de Markt. 

Bekijk hier de parcourskaart.

MVV Mini Run (300 meter)

De MVV Mini Run (300 meter) is dé afstand voor de allerjongste sportieveling tot 4 jaar. De route brengt hen vanaf het Vrijthof door de binnenstad naar de finish op de Markt. 

Bekijk hier de parcourskaart.

Bereikbaarheid

De start van alle afstanden, behalve de Mini Run (300 meter) is op de Van Hasseltkade en de finish is op de Markt, beiden in het centrum van Maastricht. De start van de Mini Run bevindt zich op het Vrijthof. 

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te gebruiken. Houd er rekening mee dat zondag 9 juni vanaf 12:00 uur de winkels in Maastricht geopend zijn.

Openbaar vervoer

Trein
Wanneer je met de trein komt kun je uitstappen bij Centraal Station Maastricht. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten wandelen naar de Markt in Maastricht. 

Bus
Vanaf Centraal Station Maastricht kun je verschillende buslijnen nemen richting de Markt. Je kunt het beste uitstappen bij de bushalte Mosae Forum. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie.

Vervoerbewijs:
Ben je al in het bezit van een OV-chipkaart? Bestel hier eenvoudig saldo. Heb je nog geen OV-chipkaart, maar wil je er wel één aanschaffen, klik dan hier en bestel een persoonlijke OV-chipkaart. In combinatie met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo.

Parkeren

In en rondom het centrum van Maastricht geldt betaald parkeren. Bekijk hier alle Q-Park garages in Maastricht.

Fiets

Indien mogelijk adviseren wij alle bezoekers en toeschouwers om met de fiets te komen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de fiets te parkeren.


Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.