Race Day


Zondag 14 juni 2020

Tijd Activiteit Locatie
8.30 uur Startnummer ophalen en shirt (indien besteld) Markt
10.30 uur Start 10 EM Markt
10.45 uur Start Mini Run 300m Markt
11.00 uur Start Kids Run 1 EM Markt
12:30 uur Start 10 km Markt
13:00 uur Sluiting finish 10 EM Markt
14.00 uur Start 5 km Markt
14.15 uur Sluiting finish 10 km Markt
15.00 uur Sluiting finish 5 km Markt

Parcoursen

​In aanloop van de 17e editie in 2020 worden de parcourskaarten gepubliceerd.

 

Parcourskaarten

10 Engelse Mijl - 16,1 km

Het parcours van de 10 Engelse Mijl is een prachtige loop door het sfeervolle centrum en mooie natuurgebied van Maastricht. Onderweg kom je onder andere de Sint Pietersberg tegen en het Vrijthof. De start is op de Hoenderstraat en bij de finish loop je zo de gezellige Markt op.

Bekijk parcours 2020

10 km

Het parcours van de 10 km loopt een aantal kilometers over hetzelfde parcours als de 10 EM. Je start én finisht in het centrum en loopt de middelste kilometers door het prachtige natuurgebied van Maastricht.

Bekijk parcours 2020

5 km

Het parcours van de 5 km is ideaal voor beginnende loper of voor iedereen die van korte, snelle afstanden houdt. Tijdens de loop geniet je van de historische binnenstad van Maastricht en haar kleine straatjes. De finish is, net als de andere afstanden, op de gezellige Markt.

Bekijk parcours 2020

Kids Run 1 EM

Het parcours voor de Kids Run 1 EM wordt in aanloop naar de 17e editie van Maastrichts Mooiste gepubliceerd.

Mini Run 300 m

Het parcours voor de Mini Run 300 m wordt in aanloop naar de 17e editie van Maastrichts Mooiste gepubliceerd.


Startnummers

Thuisgestuurd
Indien je je uiterlijk 24 mei 2020 hebt ingeschreven en hebt aangegeven dat je je startnummer thuisgestuurd wil krijgen, dan krijg je jouw startnummer en de daarbij behorende tag uiterlijk in de week voor het evenement per post toegestuurd. Indien je je na 24 mei hebt ingeschreven, wordt je startnummer niet per post toegestuurd en dien je deze zelf op te halen bij de startnummers uitgifte op de Markt.

Ophalen
Heb je in het inschrijfformulier niet gekozen voor de optie om je startnummer thuisgestuurd te krijgen, dan kan je jouw startnummer ophalen bij de startnummers uitgifte op de Markt met het afhaalbewijs dat je van ons begin juni ontvangt per e-mail. De aan jou toegekende startwave en starttijd staan op jouw afhaalbewijs. 

Geen afhaalbewijs ontvangen?
Het is mogelijk dat de nieuwsbrief met het afhaalbewijs in jouw spambox terecht is gekomen. Controleer ook die box. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, of je bent afgemeld voor onze nieuwsbrieven, kom dan naar de balie "Kopie afhaalbewijs" op het evenemententerrein, dan ontvang je ter plekke een kopie afhaalbewijs. Het is niet mogelijk om per e-mail nogmaals een afhaalbewijs te sturen.

Startvak(ken)

De indeling van de startvak(ken) wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 24 mei je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 25 mei worden alle deelnemers automatisch in het laatste startvak ingedeeld. Let op: wijzigen van startvak is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een later startvak starten.

Openingstijden Startnummers uitgifte

  • Zondag 14 juni: vanaf 10.30 uur 


Bereikbaarheid

De start en finish van alle afstanden zijn op de Markt, in het centrum van Maastricht. 

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te gebruiken. Houd er rekening mee dat zondag 14 juni vanaf 12:00 uur de winkels in Maastricht geopend zijn.

Vervoersmiddelen

Openbaar vervoer

TREIN

Wanneer je met de trein komt kun je uitstappen bij Centraal Station Maastricht. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten wandelen naar de Markt in Maastricht. 

BUS

Vanaf Centraal Station Maastricht kun je verschillende buslijnen nemen richting de Markt. Je kunt het beste uitstappen bij de bushalte Mosae Forum. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie.

Vervoerbewijs:

Ben je al in het bezit van een OV-chipkaart? Bestel hier eenvoudig saldo. Heb je nog geen OV-chipkaart, maar wil je er wel één aanschaffen, klik dan hier en bestel een persoonlijke OV-chipkaart. In combinatie met automatisch opladen heb je altijd voldoende saldo.

Parkeren

AUTO
In en rondom het centrum van Maastricht geldt betaald parkeren. Bekijk hier alle Q-Park garages in Maastricht.

Fiets

FIETS

Indien mogelijk adviseren wij alle bezoekers en toeschouwers om met de fiets te komen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de fiets te parkeren.


Vragen?

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.