Locaties

Inschrijven

Lumière Cinema Maastricht

Bij Lumière Cinema zie je de nieuwste arthousefilms, duik je samen met makers in de boeiendste films en documentaires en beleef je nogmaals die ene filmklassieker op het witte doek. Daarnaast kun je in het sfeervolle Café Restaurant genieten van een uitgebreid 3-gangen-diner, een snelle hap voorafgaand aan de film of borrelen tot in de late uurtjes. Schijnt de zon? Dan is het aan het water gelegen terras de perfecte plek om van het mooie weer te genieten.

Bezoek website!

Danscentrum Bernaards

Chris Bernaards - Eigenaar dans- en partycentrum Bernaards. 

Tegenwoordig verhuizen steeds meer bedrijven naar de rand van de stad. Wij niet ! Wij zijn al meer dan 70 jaar gevestigd in het centrum van Maastricht. Een mooi monumentaal pand gelegen aan de Brusselsestraat in Maastricht. Deelnemers aan de City Centre Trail zijn duidelijk bezig met gezond bewegen. Dansen is ook een hele gezonde en gezellige hobby, dus dat is zeker een goede reden om nog eens een bezoekje te brengen aan ons danscentrum. Iedereen is welkom! 

Bezoek website!

Rebelle

Ibe Aerts - Locatie- en Event Manager

Rebelle is een van de oudste gebouwen van Maastricht. Rebelle is gevestigd in de Augustijnenkerk, een Rijksmonument uit de 17de eeuw met een bijzondere uitstraling. Het heeft na al die jaren haar kerkelijke karakter behouden. Rebelle heeft glas in lood ramen, hoge plafonds en contouren in plafond. Toch is Rebelle al een lange tijd geen kerk meer, in oktober 2015 werd Rebelle geopend. Wat er allemaal kan: zo veel en zo divers mogelijk! Van bruiloften, feesten, diners & borrels tot pop up restaurant, koffietafels, expositieruimte, beurzen en product presentatie. De charme van de grote hoge ruimte zal bij elk event voelbaar blijven! Rebelle, uniek, veelzijdig, creatief, professioneel en een tikkeltje rebels.

Bezoek website!

De Bisschopsmolen

Petra Maessen - Belevingscoördinator

De Bisschopsmolen is de oudste, nog werkende watermolen van Nederland. Hij heeft een lange, rijke geschiedenis die terug gaat tot de 7e eeuw. Het is een ‘hidden gem’ in de stadskern, vol geschiedenis, cultuur en gastvrijheid. Bij de Bisschopsmolen beleef je ambacht, of je nu komt lunchen in onze Gelagkamer, een desembrood meeneemt uit onze winkel, logeert in onze B&B of een workshop volgt bij een van de bakkers. Deelnemers zouden na de City Centre Trail nogmaals moeten terugkeren om de écht Limburgse vlaai te proeven. Of maak hem lekker zelf met vrienden, familie of collega’s tijdens onze workshop vlaai bakken!

Bezoek website

Rederij Stiphout

Ludo Mesters - Adjunct directeur Rederij Stiphout

De schepen zijn drijvende restaurants, waarmee het mogelijk is om tochten in en om Maastricht te maken. Rederij Stiphout laat mensen Maastricht vanaf de waterkant zien. Het is geweldig om de Sint Pietersberg en de sluizen mee te maken. Er zijn verschillende boot- en avondtochten mogelijk. De boten varen altijd, in de rustige maanden alleen in het weekend, vanaf maart iedere dag! Waarom moeten deelnemers aan de City Centre Trail nog een terugkeren naar Rederij Stiphout volgens dhr. Mesters? 'Het leukste is natuurlijk als de boot vaart, stilliggend aan de kade is het prachtig om doorheen te rennen, varend is het nog veel beter!'.

Bezoek website!

Visitor Center Maastricht

Aniek Bours - Event Marketeer Maastricht Marketing

Het Maastricht Visitor Center is gevestigd in het Dinghuis, een gebouw dat stamt uit 1470. De naam komt letterlijk van het woord ‘dingen’, dat ‘rechtspreken’ betekent. Qua architectuur is de vakwerkconstructie (te zien in de Jodenstraat) bijzonder. Behalve het gebruik als gerechtsgebouw werd het Dinghuis ook gebruikt als uitkijkpost. Vanuit het Torentje heb je een 360-graden uitzicht over Maastricht en de omgeving. Ook werden hier de klokken geluid tijdens een brand. Na 1664 is het gerecht naar het toen nieuwgebouwde stadhuis verplaatst. De gevangenis en uitkijkpost bleven. Later is er nog in gevestigd geweest: provinciaal museum, Maastrichtse telefoon Maatschappij, de kamer van koophandel, de poesjenellenkelder van Pieke Dassen en een jongeren sociëteit. Sinds 1985 is het Maastricht Visitor Center gevestigd in het Dinghuis en kun je er terecht voor al je vragen én inspiratie rondom je bezoek aan Maastricht en omgeving.

Bezoek Website!

Cellebroederskapel

John Eijssen - Beheerder Cellebroederskapel

De Cellebroederskapel is het pareltje van Maastricht, een verborgen pareltje. De kapel is breed inzetbaar voor culturele en maatschappelijke doeleinden. Deelnemers aan de City Centre Trail zouden nog eens moeten terugkeren naar de Cellebroederskapel omdat het een unieke locatie is die flexibiliteit en beslotenheid biedt. Huwelijk, afscheidsviering, culturele activiteiten. Alles is mogelijk bij de Cellebroederskapel. 

Bezoek website!

Roooms

Tamara Rolen - Community Manager
 
ROOOMS is een community van en voor ondernemers. Er zijn genoeg mogelijkheden om met elkaar in contact te komen: op de vloer van de flexwerkplekken, met bijzondere lezingen in onze vergaderruimtes en tijdens spontane ontmoetingen in onze lounges. Deelnemers aan de City Centre Trail zouden nog eens moeten terugkeren naar Roooms omdat de locatie geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar inspirerende werkruimtes, co-workers en flexibele ruimteplekken/vergaderruimtes. Het is een unieke locatie midden in het Sphinxkwartier. Het motto van Roooms is: 'work hard, play hard'. Niet alleen hard werken, op het einde van de dag is er ook ruimte voor een biertje of een pingpong spelletje. Dat kun je zelf gaan ervaren tijdens de City Centre Trail.

Bezoek Website!

Pathé Bioscoop

Coen van Essen - Manager Theatre

Aan de voorzijde van het monumentale Eiffelgebouw (de oude Sphinx-fabriek) in het Sphinxkwartier, staat de mooiste bioscoop van het zuiden: Pathé Maastricht! In deze ultramoderne bioscoop kun je niet alleen van topfilms genieten, maar word je ook culinair verwend. Het is een bioscoop waarbij wij rond de 300.000 bezoekers verwennen met een unieke filmbeleving. Sinds december vorig jaar beschikt Pathé Maastricht over een 4DX zaal. Maak je klaar voor keiharde actie, bliksem, regen, wind en nog veel meer! Ook staat Pathé Bioscoop altijd open voor nieuwe ideeën en is de City Centre Trail toevoegen aan onze locatie erg leuk. 

Bezoek Website!

Kindcentrum Aloysius

In het hart van Maastricht ligt kindcentrum Aloysius met een basisschool, een inpandige kinderopvang, peuteropvang en de mogelijkheid om gebruik te maken van voor- en naschoolse opvang. Kindcentrum Aloysius heet alle City Centre Trail lopers van harte welkom in hun karakteristieke gebouw tijdens de 3e editie van de Univé Maastrichts Mooiste City Centre Trail!

Bezoek Website!

Brasserie Tapijn

Tuur Huijbregts - Hoofdcommandant der Gastvrijheidsstrijders van Brasserie Tapijn (eigenaar)

Tapijn ligt in de nieuw ontwikkelde strijdvelden van het stadspark van Maastricht. Een brasserie met een dynamische missie waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Dagelijks staat het bataljon klaar om iedereen te voorzien van al het lekkers wat Brasserie Tapijn te bieden heeft. De unieke ligging van Brasserie Tapijn maakt het een bijzondere beleving. Naast de Jeker en aan de stadswal, op het authentieke kazerne terrein in verbinding met de Universiteit Maastricht, Werkgebouw en Biologische TapijnTuin. Als deelnemers van de City Centre Trail de sfeer eenmaal geproefd hebben, en geprikkeld door de missie, keer je vanzelf een keer terug om het allemaal nog een keer mee te maken.

Bezoek Website!

Sphinxpassage

In december 2017 werd de Sphinxpassage, een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en Pathé geopend. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven. Rondom het Eiffelgebouw ontwikkelt het Sphinxkwartier zich in vlot tempo tot een moderne, bruisende stadswijk. Op slechts 500 meter van het historische stadscentrum van Maastricht ligt het Sphinxkwartier. Een nieuwe stukje stad, dat anders voelt en is.  Een gebied dat iets toevoegt aan Maastricht. Wat rauwer, wat ruwer, wat spannender. Een plek vol ruimte. Ruimte voor ontwikkeling, ruimte voor ondernemen, ruimte voor het verleden, ruimte voor creativiteit, experiment en tijdelijkheid

Bezoek Website!

Mosae Forum

Harry Rouschop - Projectmanager

Het ontstaan van dit moderne winkelcentrum is een combinatie van historische ontdekkingen en de voortdurende ontwikkeling van de stad. Kantoren, winkels, horeca en een parkeergarage: dat is Mosae Forum. Maar het achterliggende verhaal ontdek je niet tijdens een dagje shoppen. Van symbolen uit de Maastrichtse Carnaval en namen van stadsprinsen tot nooit uitgevoerde plannen en toevallige vondsten. Deelnemers moeten na de City Centre Trail zeker nog een keertje terugkeren naar Mosae Forum, vanzelfsprekend om te shoppen, maar ook om je te laten verassen door bijzondere en niet alledaagse activiteiten. 

  Bezoek Website!

  Loods 5

  Voor Loods 5 stond 2018 in het teken van de renovatie van de oude, industriële Sphinxfabrieken en de nieuwbouw van een aantal gekoppelde panden. Deze locatie met rijke geschiedenis zal een nieuwe dimensie aan het Loods 5 concept geven. Waar de andere winkels gevestigd zijn in gebieden buiten het centrum met een bestemming voor grootschalige winkels, zal deze winkel vlak boven het centrum van Maastricht liggen en daarmee een ander publiek aan gaan spreken. De voormalige fabriekspanden van Sphinx gaan na bijna twee eeuwen industriële bestemming te hebben gehad naar retailbestemming.   Bezoek Website!

  The Student Hotel

  Sonny Biesmans - Assistant General Manager

  Het Eiffelgebouw is een industrieel icoon in Maastricht. The Student Hotel heeft zich, samen met de Gemeente Maastricht, dan ook ingespannen om het gebouw in ere te herstellen. In het interieur van The Student Hotel wordt veelvuldig geknipoogd naar het bijzondere verleden. Zo worden bezoekers bij binnenkomst verwelkomt door twee, uit gips gevormde, enorme sfinxen, hangen er vintage toiletpotten aan de muur in de kleurrijke lobby en is het ‘echte’ sanitair uiteraard ook van de hand van de voormalige bewoners. Waarom deelnemers aan de City Centre Trail nog eens moeten terugkeren is voor Sonny niet zo moeilijk te beantwoorden: 'Waarom niet? Iedereen moet doorkrijgen dat het open is voor iedereen, everybody should like everybody!'

  Bezoek Website!

  Hoegbrögk

  De Hoge Brug (Maastrichts: Hoegbrögk) is een fiets- en voetgangersbrug over de Maas in de stad Maastricht. De brug werd geopend in 2003 en verbindt de op de westelijke Maasoever gelegen binnenstad van Maastricht met zowel het oude stadsdeel Wyck als het nieuwe stadsdeel Céramique. De brug vormt tevens de verbinding tussen het Stadspark Maastricht en het Charles Eyckpark.  
  De totale lengte van de brug is 261 meter, de breedte is 7,20 meter, de brug ligt 10 meter boven de waterspiegel en het hoogste punt van de boog is 26 meter boven de waterspiegel. De brug won in 2004 de Staalprijs van de Stichting Bouwen met Staal.

  Kumulus Buurttuin

  Langs de Cellebroedersgang in Maastricht-west vind je een mooi stukje groen met vele functies. Ooit een braakliggend stuk grond dat nu gebruikt wordt als buitenatelier, schooltuintje en meer. Een kleine groene long aan de rand van de binnenstad van Maastricht waar je even op adem kan komen. Het is een plek met een podium voor muziek en theater, er zijn zitbanken en de Kumulus cursisten kunnen er rustig werken. Ook buurtbewoners, gasten van de Cellebroederskapel, de leerlingen van Kindcentrum Aloysius en passanten kunnen ervan genieten en gebruiken.

  Bezoek website!

  Squash Centrum Maastricht

  Squash Centrum Maastricht gelegen aan de Brusselsestraat in het centrum van Maastricht is al meer dan 30 jaar een begrip in Maastricht. Onder leiding van Erik van der Pluijm (3-voudig Nederlands squashkampioen), kan in dit squashcentrum op alle niveaus gespeeld worden. Het centrum heeft 7 squashbanen, een gezellige bar, shop en kleedruimtes met sauna.

  Bezoek Website!

  De Brandweerkantine

  Iedere dag kun je vanaf 10.00 terecht voor (h)eerlijke koffie en een snel ontbijtje of voor een lekkere, uitgebreide lunch. Ook is er snel en gratis internet aanwezig en zijn er werkplekken waar je je laptop kunt inpluggen. Vanaf 17.00 opent het restaurant waar we op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten zullen koken.

  Bezoek Website!

  Stadswal Maastricht

  De vestigingwerken van Maastricht zijn de vestigingswerken of fortificaties van de Nederlands-Limburgse stad Maastricht, gebouwd over een periode van 1500 jaar om de stad en haar inwoners te beschermen tegen vijandige aanvallen. De stad is vanaf de Romeinse tijd tot na 1867 (toen de vestingstatus werd opgeheven) ommuurd en versterkt geweest. Hoewel in de 19e eeuw grote delen van de stadsmuren (inclusief alle stadspoorten, op één na) en buitenwerken zijn geslecht, vormen de overgebleven vestingwerken (in totaal ca. 150 objecten met 30.000 m2 muurwerk en 11 km gangenstelsels) een voor Europa unieke staalkaart van een versterkte stad door de eeuwen heen.

  Auwbrögk

  De Sint Servaasbrug, ook wel oude Brug (Maastrichts: Auwbrögk), is een van oorsprong 13-eeuwse stenen boogbrug over de rivier de Maas in de stad Maastricht. De brug is genoemd naar de 4e-eeuwse bisschop van Maastricht, Sint-Servaas, maar kreeg zijn huidige naam pas in 1932; daarvoor was het gewoon 'de brug'. De Sint Servaasbrug wordt beschouwd als de oudste brug van Nederland en een icoon van de stad Maastricht. Het bouwwerk is een rijksmonument.