Het eerste startschot van de dag werd al om 08.50 uur gegeven, toen startte jonge en enthousiaste hardlopers tot 4 jaar aan hun toch door de binnenstad. Vanaf het Vrijthof liepen zij 300 meter naar de finish op de Markt. Tien minuten later, om 09.00 uur, was het de beurt aan de deelnemers van de Kids Run 1 Engelse Mijl.

 

Om 09.15 uur werd het startschot gegeven voor de deelnemers van de 10 kilometer. Zij liepen vanaf de Van Hasseltkade naar het ENCI-terrein om vervolgens richting bochtencombinatie Slavante te lopen. Ook voor hen stonden honderden toeschouwers aan de kant om hen naar de finish toe te juichen. Als laatste onderdeel van de dag, stond de 5 kilometer op de planning. Om 10.45 uur gingen zij van start om door de binnenstad van Maastricht weer terug te komen op de Markt waar zij net als alle andere deelnemers werden beloond met een prachtige medaille en een stuk Limburgse Vlaai.

 

Uitslagen

Op het parcours van de 10 kilometer werd bij de mannen de snelste tijd van 00:31:04 gelopen door Roel Wijmenga. Als tweede eindigde Ricardo Floris met een tijd van 00:32:50. Ook Sam Nulens stond op het podium met een tijd van 00:34:12.

Layne Hammer kwam als eerste vrouw over de finish met een tijd van 00:37:15. Naast haar stonden Kim Vanhommerig en Leentje Hellemans met een tijd van 00:38:14 en 00:38:23. Alle uitslagen van Maastrichts Mooiste kun je hier vinden.

 

KWF

Ook dit jaar was KWF Kankerbestrijding het goede doel van Maastrichts Mooiste. Honderden lopers liepen in het unieke Ren tegen kanker-shirt. Er mocht een cheque van maar liefst €109.913,- overhandigd worden aan het KWF, waarmee onderzoek naar kanker weer een stap dichterbij zijn doel is.

 

Ook zo genoten van deze dag? De eerste foto’s staan in het album die je kunt bekijken op Facebook. Ons team is ook druk bezig om de sfeer van deze dag tot uiting te brengen in een aftermovie. Deze volgt in de loop van de week op onze social media kanalen.

Kan jij geen genoeg krijgen van hardlopen? Meld je aan voor één van de andere WeLike2Run evenementen of meld je aan voor de interesselijst van Maastrichts Mooiste 2024!

 


Bekijk hier de uitslagen!

Bekijken wat jouw officiële uitslag is? Check dan de pagina via de onderstaande link.

Lees meer