Om 08.45 uur werd het startschot gegeven voor het hoofdonderdeel van de dag, de 10 Engelse Mijl. Maar liefst 1.700 fanatiekelingen hadden zich goed voorbereid en waren klaar om het mooiste van Maastricht te ontdekken over het parcours van 16,1 km. Na een prachtig stuk langs de Maas richting het ENCI-terrein maakten zij zich op voor een pittige klim bij Slavante. Het parcours bracht hen om Fort Sint Pieter heen waarna zij de wijngaarden van de Apostelhoeve konden bewonderen. Het laatste deel van het parcours liep dwars door de binnenstad, langs het Vrijthof en een feestelijke finish op de Markt.

Al snel na het startschot voor de 10 Engelse Mijl, mochten ook de hardlopers van de toekomst hun talent laten zien. De MVV Mini Run 300 meter en de MVV Kids Run 1 EM waren weer een feestje! Dit mede door de vele toeschouwers, ouders, opa’s en oma’s langs de kant. Na de finish ontvingen alle kleine hardlopers een prachtige medaille ter herinnering aan hun prestatie!

Op de Van Hasseltkade verzamelden ondertussen de deelnemers van de 10 kilometer. 1.900 enthousiaste deelnemers maakten zich klaar voor hun race richting het ENCI-terrein en Slavante.
Deelnemers van de MVV 5 km hoorden om 12.00 uur het startschot klinken, waarna zij het parcours dwars door de binnenstad van Maastricht volgden. Ook het Aldenhofpark en Tapijn mochten natuurlijk niet ontbreken.

Kortom, het was een prachtige dag waarin alle deelnemers écht het mooiste van Maastricht hebben ontdekt. Een fantastische editie die smaakt naar meer!

 

KWF
Ook dit jaar was KWF Kankerbestrijding het goede doel van Maastrichts Mooiste. Honderden lopers liepen in het unieke Ren tegen kanker-shirt. Er mocht een cheque van maar liefst €82.528,- overhandigd worden aan het KWF, waarmee onderzoek naar kanker weer een stap dichterbij zijn doel is.

Uitslagen
Ook dit jaar zijn er weer prachtige prestaties neergezet op de verschillende afstanden. Benieuwd naar alle uitslagen? Bekijk ze hier!

Ook zo genoten van deze dag? De eerste foto’s staan in het album die je kunt bekijken op Facebook. Ons team is ook druk bezig om de sfeer van deze dag tot uiting te brengen in een aftermovie. Deze volgt in de loop van de week op onze social media kanalen.

Kan jij geen genoeg krijgen van hardlopen? Meld je aan voor één van de andere WeLike2Run evenementen!