Praktische Informatie

Inschrijven

Alle praktische zaken op een rijtje


Op zondag 16 juni 2019 wordt met passie en veel liefde voor de sport opnieuw het bekende hardlooponderdeel van Univé Maastrichts Mooiste georganiseerd. Maak je voor de 10 kilometer op voor een mooie maar zwaar uitdagend parcours met de Sint Pietersberg erin verwerkt. Dwars door de historische binnenstad van Maastricht en alle kleine straatjes daartussen zijn op zondag 16 juni het terrein voor de deelnemers aan de 5 kilometer. Kies je voor de Halve Marathon dan loop je een vlak en snel parcours, zonder scherpe bochten en door het sfeervolle centrum van Maastricht om tenslotte te finishen op de drukke Markt. 

Editie 2019 belooft weer een groot succes te worden met ruim 7000 deelnemers aan de start. Niet alleen volwassenen kunnen deelnemen aan Univé Maastrichts Mooiste, op zondag is er ook een heuse kinderloop voor de basisschooljeugd van groep 1 t/m 8. We hopen je graag weer aan de start te zien van één van onze onderdelen!

Startbescheiden


Alle deelnemers kunnen op zaterdag 15 juni vanaf 13:00 - 18:00 uur hun startnummer ophalen bij Pathé Maastricht. Het is ook mogelijk om je startnummer op zondag 16 juni tussen 08:00 - 15:30 uur op te halen bij Pathé. 

VOOR 17 MEI INGESCHREVEN? 

Goed nieuws! Dan kun je- als je dat wilt- jouw persoonlijke startnummer vanaf dinsdag 11 juni (09:00) t/m vrijdag 14 juni 18:00 ophalen bij Lopers Company Maastricht (Scharnerweg 67A). 

  • Let op: ophalen startnummers bij Lopers Company Maastricht alleen tijdens normale openingsuren mogelijk
  • Afgifte startnummer alleen op vertoon van deelnemersmailing
  • Enkel het startnummer voor Maastrichts Mooiste kun je ophalen bij Lopers Company Maastricht, startnummers voor de Wandeltocht dienen bij Pathé opgehaald te worden op zondag 16 juni
  • Een besteld loopshirt kan alleen tijdens het weekend van het evenement opgehaald worden bij Pathé Maastricht

Tassenafgifte en kleedgelegenheid


DOUCHEGELEGENHEID

Na afloop van je run wil jij jezelf vast even opfrissen, dat kan voor €1,- en op maar 750m van de finish. Op vertoon van je startnummer en medaille krijg je toegang tot de kleed- en douchegelegenheid. Bij de ingang staan medewerkers van de organisatie die dit controleren, zonder startnummer en medaille heb je geen toegang tot de douchegelegenheid. Supporters hebben tevens geen toegang tot de douchegelegenheid.

Let op: de locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt! 

TASSENAFGIFTE

De tassenafgifte (open van 09:00 tot 17:00 uur) bevindt zich in het Mosae Forum. Hier kun je je tas (zonder waardevolle spullen) op eigen risico afgeven.

Medaille


Elke deelnemer ontvangt na de finish een medaille. Je kan jouw medaille na afloop nóg specialer maken door deze te personaliseren. Bij de graveertent op het start- en finishterrein kan je jouw gelopen tijd op je medaille laten graveren. De kosten hiervan zijn € 8,00. Bij voorinschrijving krijg je de optie om jouw medaille te laten graveren voor een prijs van €6,50.

Tijdregistratie


MYLAPS BIBTAG

Bij alle onderdelen van Univé Maastrichts Mooiste zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder.

HOE?

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. 
  • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.

OFFICIËLE TIJD?

De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. 

Hardloopshirt


Ook dit jaar hebben we een mooi hardlooopshirt laten ontwerpen. De prijs hiervan is € 10,-. Het loopshirt wordt verkocht in de inschrijvingsmodule, zolang de voorraad strekt. Bij je inschrijving kun je jouw gewenste maat aangeven, zolang de voorraad van de betreffende maat strekt. Let op: de damesshirts vallen érg klein.